Online geld verdienen als student – Top 10

Wil jij online geld verdienen als student? Dan geven wij jou 10 tips om vandaag nog te beginnen met online geld verdienen!

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is wat ons betreft één van de beste manieren om online geld te verdienen als student zijnde. Affiliate marketing houdt in dat je voor een commissievergoeding, de diensten of goederen aanraadt van een andere partij. 

Door jouw promotie van de dienst, cursus of het product – stimuleer jij jouw vrienden, familie of de bezoekers van jouw blog -om actie te ondernemen. Je kunt op verschillende manieren promoten. Zeker anno 2021, waar er gewoon een legio aan mogelijkheden zijn dankzij het internet. Enkele voorbeelden zijn:

 • YouTube video’s
 • Instagram en andere Social Media kanalen
 • Blogpagina
 • Een recensieblog 

Nadat je de juiste content hebt gecreëerd voor jouw doelgroep – is het tijd om de juiste affiliate links te gebruiken daarvoor. Dit zijn linkjes, waardoor jouw partner (affiliate) – in de gaten kan houden welke bezoekers van jouw content afkomstig zijn. Bepaalde commissies kunnen hoog oplopen. Soms krijg je zo’n 30 á 40% van het aankoopbedrag! 

Wil je weten wat de beste Affiliate Programma’s zijn in 2021? Lees dan onze blog. Wil je zo snel mogelijk beginnen met Affiliate Marketing? Bekijk dan de meest uitgebreide Affiliate Marketing cursus van de internetsuccesgids. Het duurt weliswaar even voordat je de cursus helemaal uit hebt, maar het is het waard. Het grote voordeel van Affiliate Marketing – is dat het vrij passief inkomen is op een gegeven moment. Je moet er alleen wel wat tijd in steken en geduld hebben, voordat je merkt dat het geld oplevert. 

Crypto

Crypto is hot. De meeste studenten hebben wel een keer wat gehoord over cryptocurrencies. We leggen wat later uit hoe je als student zijnde, geld kunt verdienen met crypto. 

Even een korte uitleg over cryptocurrencies: een cryptomunt is een digitale valuta. Deze kunnen verhandeld worden, net als reguliere valuta (fiatgeld). Een groot verschil tussen cryptovaluta en reguliere valuta, is dat cryptovaluta buiten het toezicht valt van financiële instellingen en overheden. Cryptocurrencies zijn daarmee gedecentraliseerd. In tegenstelling tot de wat traditionele valuta’s, bestaan cryptovaluta’s alleen als een gedeeld digitaal eigendomsbewijs, dat is opgeslagen in een blockchain. 

Hoe kun je geld verdienen als student zijnde met cryptocurrencies? 

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met cryptovaluta. We zullen er een paar opnoemen en een paar belichten.

 1. Het minen van crypto
 2. Dagelijks) handelen in crypto
 3. (Langdurig) beleggen in crypto

Doordat cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, is er behoefte aan miners. Die zorgen voor hun rekenkracht ervoor dat transacties worden bevestigd. Jij kunt in principe met jouw computer cryptovaluta minen en hier beloningen voor krijgen. Het vereist alleen wel wat technische kennis en goede computer hardware. 

Het (dagelijks) handelen en (langdurige) beleggen in crypto, wint steeds meer aan populariteit. Ook onder studenten. Het zijn allebei goede manieren om geld te verdienen als student. Wil jij alles leren over crypto? Dan raden wij jou aan om vooral informatie in te winnen. Dit kan bijvoorbeeld (gratis) via YouTube. Enkele goede YouTube-kanalen omtrent crypto zijn:

Wil jij toch op een andere manier aan informatie winnen? Dan is het ook een optie om een cursus te volgen over crypto. Vooral de Crypto Masterclass van AllesoverCrypto is een aanrader. Het is vrij prijzig – maar wel een goede cursus. 

Een blog beginnen

Kun je geld verdienen met een blog? Ja zeker. Je kan dit bijvoorbeeld mooi combineren met Affiliate Marketing, maar daarnaast kun je ook nog eens door middel van advertenties, geld verdienen aan jouw website. Google AdSense is hier bijvoorbeeld goed geschikt voor. 

Geld verdienen met een blog kan veel tijd kosten, maar de resultaten kunnen op een gegeven moment snel toenemen. Met behulp van een goede SEO-strategie, waardevolle content voor jouw bezoeker en een goede website – kun je al snel geld mee verdienen. Wil je snel de basisprincipes van SEO leren? Lees dan onze blog over: Wat is SEO? 

Een groot voordeel van het beginnen van een blog, is dat je daadwerkelijk iets opbouwt voor jezelf. Jouw website krijgt een bepaalde autoriteit op het internet, waardoor het makkelijker wordt voor jouw nieuwste artikelen en berichten, om goed te scoren in Google. 

Op het moment dat jij een goedlopende blog hebt met veel bezoekers, ben jij steeds aantrekkelijker voor andere ondernemers en websites. Zo kun je ook geld verdienen met gesponsorde blogposts. Anderen zullen jou betalen, om voor hen te schrijven. Klinkt goed toch?

Als jij gratis informatie wilt over geld verdienen met behulp van een blog, dan raden wij sterk het kanaal Income School aan. Zij vertellen jou heel praktisch hoe dit in zijn werk gaat, zonder poespas. 

Verkopen via Bol.com

Nee, we hebben het niet over het verkopen van jouw tweedehands studieboeken. We hebben het over daadwerkelijk producten verkopen via Bol.com. Je hebt hier uiteraard wel een KvK-inschrijving voor nodig. 

Met zo’n KvK-inschrijving kun jij je aanmelden bij Bol.com als verkooppartner. Dit houdt in dat jij als verkooppartner van Bol.com – producten mag gaan aanbieden. Veel van ons zijn hier ooit mee begonnen, toen we begonnen met ondernemen. En velen van ons doen het nog steeds. Het is namelijk een mooie manier om geld te verdienen, zonder een al te groot startbudget. 

Het is de bedoeling om winstgevende producten te vinden – die kwalitatief van aard zijn, en waarmee je problemen van de consument verhelpt. Dus niet het dropshippen van Chinese rommel. Zoals veel mensen denken dat het geval is. Uiteindelijk wil je een eigen merk registreren, waardoor anderen niet meer ‘jouw product’ mogen verkopen.

Klinkt dit lastig? Het valt best mee. Hoe kun je dit het makkelijkst en het snelst leren? Dat is door de cursus te volgen van Boloo. Boloo is een softwaretool waarmee je producten kunt vinden en nog veel meer. Dus sowieso handig om te hebben voordat je begint met verkopen op Bol.

Zij leren je in een uitgebreide module hoe je begint met het verkopen op Bol.com Deze module laat zien hoe je producten vindt, hoe je ze vervolgens op de markt brengt, waar je op moet letten en nog veel meer. Aanrader dus. 

Let op: je moet wel een lopend abonnement hebben bij Boloo, wil je de module kunnen volgen. Je hebt al een maandelijks opzegbaar abonnement voor 29,95 exclusief btw. 

Virtual Assistant worden

Een VA (Virtual Assistant) is een assistent op afstand. Het is 2021, we leven in een apart tijdperk. De wereld verandert continu en is voortdurend in beweging. Zo ook de arbeidsmarkt. Tegenwoordig vind je vele opties om vanuit huis te werk, of misschien zelfs vanuit het buitenland te werk. Als Virtual Assistant kun je letterlijk vanuit elke plek op de wereld, te werk gaan. 

De werkzaamheden van een Virtual Assistant verschillen per bedrijf waarmee je samenwerkt. Doorgaans is het op ZZP basis – dus je zult je moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Doorgaans bestaan jouw activiteiten uit:

 • E-mailen
 • Telefoontjes beantwoorden
 • Agendabeheer 
 • Social Media activiteiten
 • Administratie
 • Helpen bij inkoop
 • Word/PDF documenten

En nog veel meer. Wanneer jij beschikt over extra vaardigheden, bijvoorbeeld: Photoshop, Illustrator, Copywriting, Video editing, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. 

Mocht je op zoek zijn naar Virtual Assistant werkzaamheden, Google hier eens naar.  

Geld verdienen met Fiverr

Fiverr is hot. Het is een marktplaats voor het verkopen van opdrachten – evenals het laten uitvoeren van een opdracht. Goed, velen van jullie zullen Fiverr wel kennen, of er in ieder geval over gehoord hebben. Je kunt als student zijnde vast en zeker geld verdienen via Fiverr, door opdrachten aan te nemen. 

Je geeft aan wat jouw kwaliteiten zijn, en wat voor dienst je wilt aanbieden. En ja, iedereen heeft kwaliteiten. Ook jij. Wij hebben al wat opdrachten uitgevoerd via Fiverr – en het is zeker een leuke bijverdienste. Klanten zoeken naar een bepaalde dienst, wanneer zij jou gevonden hebben – zullen zij jou laten weten wat ze precies willen. Hierna ga jij aan de slag en lever jij deze dienst.

Het feit dat Fiverr en Virtual Assistance baantjes steeds populairder lijken te worden, heeft alles te maken met het feit het internet zich zo razendsnel ontwikkelt. E-lancing is tegenwoordig echt een ding. En er wordt steeds meer gesproken over een Gig Economy.

Onze ervaringen met Fiverr zijn tot nu toe louter positief. Het is niet onze voornaamste inkomstenbron, maar een leuk extraatje. Echter kennen wij wel genoeg ondernemers (in Nederland) die er flink wat geld mee verdienen. Ook voor studenten biedt dit dus veel kansen. 

Enquêtes invullen

Ook het invullen van enquêtes kan geld opleveren voor studenten. De meeste websites en platforms waar je enquêtes kunt invullen voor geld – zijn geheel vrijblijvend en flexibel

De meeste betaalde enquêtes komen van grote bedrijven of grote merken. Ze willen vaak dingen over jou te weten komen, die hen verder helpt met het ontwikkelen van hun bedrijf. Bijvoorbeeld wat jouw TV-gewoonten zijn, plaatsen waar jij graag eet, jouw favoriete kledingmerken en noem maar op.

Wij zullen een overzicht geven van een aantal websites waarbij je betaal enquêtes kunt invullen. 

 1. Toluna
 2. Opinieland
 3. Lifepoints
 4. ISay
 5. GlobalTestMarket

Beleggen

Beleggen is een bewezen manier voor het verdienen van geld. Natuurlijk moet je wel wat investeren, voordat je daadwerkelijk winst kun behalen met behulp van beleggen. Het biedt echter voldoende kansen. Zeker als student zijnde – je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen wat ons betreft. Dus is het een groot voordeel wanneer je al begint met beleggen, tijdens het studeren! 

Maar goed – voordat je winstgevend kunt zijn met beleggen, helpt het om in ieder geval verstand te hebben van beleggen. Leren beleggen op de klassieke manier, is toch met behulp van een boek. Wij snappen dat studenten al veel te veel moeten lezen, maar hebben toch een lijstje opgesteld voor zij die zich eraan willen wagen:

Wil je toch wat sneller en gerichter leren hoe je slim en winstgevend kunt beleggen? Dan raden wij het gratis E-ook van Harm van Wijk aan. Hierin leer je snel en alles wat je moet weten over beleggen. 

Teksten schrijven

Het schrijven van teksten is een klassieke manier van extra geld verdienen. Tegenwoordig kun je dat natuurlijk ook online doen. Ideaal voor studenten dus. 

Er is veel vraag naar mensen die goede SEO-teksten schrijven. Een tekst van zo’n 1000 woorden – kan al meer dan € 40,00 opleveren. Benieuwd naar verschillende websites waar jij je kunt aanmelden? Bekijk dan:

Dit zijn natuurlijk niet de enige manieren om jouw schrijfdiensten aan te bieden. Het helpt ook om eens in Facebookgroepen te kijken. 

Vertalen

En tot slot hebben we de optie om te vertalen. Er zullen vast wel studenten zijn die dit lezen en een tweede taal beheersen. Er zijn tegenwoordig veel websites en platforms waar ze maar al te graag flexibele studenten willen inhuren. 

Wederom zullen wij een lijstje geven met websites en platforms waar jij jouw diensten kunt aanbieden.

Dit is onze top 10 voor het online geld verdienen als student. Hopelijk heb je er wat aan gehad en kun je in de toekomst wat extra geld verdienen (of meer), met één van deze tien opties. Veel succes.

Samenwerken?

Wij staan er altijd voor open.

Samenwerken?

Wij staan er altijd voor open.