Beste boeken voor ondernemers in 2021 – Top 25

Op zoek naar de beste boeken voor ondernemers in 2021? Dit zijn de meest recente, interessante, inspirerende en beste boeken voor ondernemers!

Focus Aan/Uit

Kunnen focussen is essentieel voor het laten groeien van je bedrijf. 

Gebrek aan concentratie? Raak jij ook snel afgeleid? Wij herkennen het probleem. Wij hebben ook een oplossing gevonden. Afgeleid raken is iets wat je onbewust doet. Veel vaker dan je denkt. Eigenlijk doen we het zo’n beetje elke dag. We horen en zien notificaties op onze mobiele telefoon en grijpen er direct naar. 

Staat de tv aan op de achtergrond en horen we opeens iets wat onze aandacht trekt? Dan kijken we direct.
Onbewust hebben we ons vermogen om snel afgeleid te raken – elke dag geoefend. Maar het kan ook anders. Het is mogelijk om jouw focus te trainen. 

Dit boek van Mark Tigchelaar bevat vele praktische tips waarmee wij zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

✔ Hoe krijg je rust en controle over je brein

✔ Leer het verschil tussen creativiteit en productiviteit en hoe ze met elkaar in verband staan en toch kaarsrecht tegenover elkaar staan

✔ Hoe je erachter komt of je verslaafd bent aan afleiding 

Think and Grow Rich

Oké toegegeven – dit is een beetje vals spelen. Want dit boek dateert van origine uit 1937! Maar heb je er wat aan in 2021? Ja zeker.

Dit is en blijft een tijdloos boek – en nog vele generaties inspireren en aanzetten tot actie. Het boek gaat in essentie meer over persoonlijke ontwikkeling dan over daadwerkelijk rijk worden. In financieel opzicht, althans. 

Rijk zijn is voor iedereen anders, maar er zijn toch zeker basale overeenkomsten in ieder zijn of haar rijkdom. Napoleon Hill daagt jou uit om dichter tot jezelf te komen.

Ben jij er klaar voor om achter het geheim van succes te komen? Wil jij weten wat jouw meest krachtige wapen is? En hoe je deze kunt inzetten om letterlijk alles te doen – waarvan jij droomt?

Napoleon Hill benadrukt in het boek een aantal begrippen en principes – die van groot belang zijn om grote rijkdommen te vergaren. Bijvoorbeeld:

 • Verlangen
 • Hoop
 • Overtuiging
 • Verbeelding
 • Planning

Het obstakel is de weg

Een leven leiden zonder obstakels – zal nooit leiden tot persoonlijke groei. Uiteindelijk gaat het er niet om hoeveel tegenslagen je te verwerken krijgt, maar hoe je ermee bent omgegaan. In het boek van Ryan Holiday wordt er ingezoomd op het leven van succesvolle mensen. 

Deze succesvolle mensen hadden geen geluk of uitzonderlijke talenten en ervaringen. Ze leefden allen volgens een bepaalde principe.

Het principe: ‘Dat wat in de weg staat wordt de weg.’ 

Omgaan met tegenslagen is nooit leuk. En het is gebruikelijk om te klagen over hetgeen wat tegenzit. Het is haast een natuurlijke reactie. Maar de conclusie van het boek is: dat we te snel opgeven.

Bestel dit boek en daag jezelf uit om jouw perceptie van obstakels te veranderen.  Het obstakel is de weg – is een vrij Stoïcijns boek – in een modern jasje. Ryan Holiday neemt je mee in bepaalde denkpatronen van mensen die succes hebben behaald in het leven. Succes op verschillende vlakken.

Het Stoicisme dat hij probeert aan te wakkeren bij lezers – is een soort van omdenken. Bepaalde situaties dragen zich voor als problemen – maar kunnen perspectieven bieden – die in het vervolg kunnen helpen met het vinden van oplossingen voor andere problemen. Aanrader.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Het is niet alleen een boek dat ondernemers gelezen moeten hebben, maar bijna elk persoon kan er wat van leren. Het is een boek dat jarenlang een inspiratiebron is voor velen – over de hele wereld.

De auteur Stephen Covey heeft met dit boek geschiedenis geschreven door wereldwijd een miljoenenpubliek te bereiken. Je leert hoe je de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunt verbeteren. Het boek geeft vele inzichten en heeft mensen in staat gesteld steeds meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen. Dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven beter, prettiger en georganiseerder gemaakt.

Zijn filosofie is tijdloos  en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken. In essentie lijkt dit boek, heel erg op het boek: De zeven eigenschappen voor succes in je leven. In beide boeken komen namelijk de volgende zeven punten naar voren:

 1. Wees proactief
 2. Begin met het eind in gedachten
 3. Belangrijkste zaken eerst
 4. Denk win-win 
 5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
 6. Creëer synergie 
 7. Houd de zaag scherp

Mindgym, sportschool voor je geest

Goed voor jezelf zorgen. Het is zo vanzelfsprekend, toch doen veel te weinig mensen het.

Je wilt zakelijk goed presteren, ervoor zorgen dat jouw familie en vrienden genoeg aandacht krijgen en nog veel meer. Soms cijfer jezelf dan weg – terwijl dit het slechtste is wat je kunt doen.

Wouter de Jong forceert jou om hiermee te stoppen en goed voor jezelf te zorgen. In 12 weken kom jij in een mentale topconditie. 

Als jij doet wat er in dit boek wordt aangeraden, dan:

✔ Leef jij bewuster en met meer aandacht

✔ Kun jij beter de band met vrienden, familie en anderen kunt ontwikkelen

✔ Ga jij beter om met tegenslagen 

✔ Heb jij simpelweg een positievere levenshouding

Bestel dit boek en ga aan de slag met jezelf. Het kost minder dan twee tientjes, maar levert jou onschatbare waarde op.

Master your mindset

Michael Pilarczyk is ook te vinden in ons lijstje met aanbevolen boeken. De titel doet veel verklappen natuurlijk. Het boek gaat over het veranderen van jouw mindset. 

Het boek kent veel gelijkenissen met het boek Think and Grow Rich, van Napoleon Hill. Het gaat over een spirituele en persoonlijke groei. Vergis je echter niet: persoonlijke en spirituele groei gaat gepaard met zakelijk succes. 

Daarom is het zo belangrijk om als persoon zijnde te blijven groeien. Het is gewoonweg niet haalbaar om al jouw tijd in de groei van jouw bedrijf te stoppen. Jijzelf zult ook kritisch moeten zijn op jezelf en altijd streven naar verbetering.

✔ Jouw verlangen worden de realiteit 

✔ Dromen zijn de fundering voor een succesvol leven 

✔ Besef dat het leven een deadline heeft – tijd voor actie! 

Waarschuwing: dit boek is confronterend en niet altijd prettig om te lezen. Lees het alleen als je echt klaar bent voor verandering in het leven.

Profit first

Het is natuurlijk een open deur: jouw onderneming moet succesvol zijn. Maar het is in de praktijk helaas niet altijd het geval voor iedere ondernemer.

Je biedt jouw diensten aan, je voert ze met bloed, zweet en tranen uit – en je klanten die betalen niet of te laat. Dit is natuurlijk heel erg frustrerend en het zorgt ervoor dat jij met jouw handen in het haar zit. 

Tijd om dit te voorkomen! Want voorkomen is altijd beter dan genezen. 

Mike Michalowicz vertelt jou in dit boek:

 • Wat de basisprincipes zijn van Profit First en hoe het jouw bedrijf gaat besparen en opleveren
 • Hoe je inzichtelijk krijgt of jouw bedrijf gezond is
 • Hoe je geld kunt vinden in jouw bedrijf en ervoor zorgt dat jouw bedrijf winstgevend blijft

How to win friends and influence people

Het zou ons verbazen als er mensen zijn die deze titel niet kennen. Het origineel heet: How to Win Friends and Influence People van Dale Carnegie is een internationale klassieke bestseller en vandaag de dag nog steeds belangrijk. 

Het origineel komt alweer uit het jaar 1936. Dit boek is de Nederlandstalige versie en heeft een vertaalslag gemaakt naar het hedendaagse leven. 

Iedereen kan zijn sociale vaardigheden altijd verbeteren. Het lezen van dit boek biedt een hele mooie basis om jouw sociale vaardigheden te verbeteren. 

Wat is het grote geheim voor het omgaan met anderen? Hoe zorg je ervoor dat je niet eenzaam wordt?

Leer in dit boek:

✔ Hoe je een juiste eerste indruk achterlaat 

✔ Hoe je een vlotte prater kunt worden 

✔ Hoe je de belangstelling van anderen wekt

Dat gaat nooit lukken

Marc Randolph is één van de oprichters van Netflix en vertelt jou hier hoogstpersoonlijk hoe dit grote bedrijf tot stand is gekomen. Het is zeker geen rooskleurig verhaal met enkel en alleen de successen. 

Dit boek gaat over hard werken, het najagen van dromen – terwijl anderen jou vertellen hoe absurd die dromen zijn. 

Dit boek lijkt in zekere zin op een roman, maar toch zitten er vele aspecten in die jou kunnen inspireren om jouw dromen na te jagen. 

Tegenwoordig werkt Marc Randolph niet meer voor Netflix en in dit boek wordt duidelijk gemaakt waarom. Randolph is er namelijk achter gekomen waar hij nou écht gelukkig van wordt: het najagen van het onmogelijke.

Het boek kan heel inspirerend werken voor zij – die bezig zijn met een startende onderneming. Soms kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven, wanneer er soms meer mis lijkt te gaan, dan goed te gaan.  Marc Randolph bleef geloven in het idee van Netflix, en bleef volharden. 

Laat jou inspireren en ontroeren door dit waargebeurde verhaal.

Vind je waarom

Wat hebben Apple, Martin Luther King en de gebroeders Wright gemeen? Ze hadden allemaal heel duidelijk voor ogen waarom ze iets deden. Hiermee onderscheidden ze zich van de rest. 

Vervulling vinden in hetgeen wat je doet is mooi. Eigenlijk zou dat het belangrijkste moeten zijn achter alles wat je doet. 

Heb jij duidelijk voor ogen waarom je dingen in jouw leven doet? Werk jij elke dag aan projecten, met een duidelijke missie? 

Als het antwoord nee is, of wanneer het niet duidelijk is wat je nou echt wilt in het leven; dan raden wij het lezen van dit boek aan. 

Het boek van Simon Sinek, David Mead en Peter Docker biedt handige handvatten die jou op weg kunnen helpen om het één en ander duidelijk voor ogen te krijgen. Het boek daagt je uit om jouw eigen ‘waarom’ te vinden. Jij moet een aantal belangrijke verhalen uit jouw leven vertellen aan een door jou gekozen vertrouwenspersoon. Zie het als een soort van accountabilitypartner. 

Dit zal je namelijk helpen om te ontdekken wat jou drijft. En een duidelijke drijfveer is belangrijk om volhardend aan de slag te kunnen blijven gaan. Wanneer je dit niet duidelijk voor ogen hebt – dan zal het een lastig verhaal worden om succesvol te zijn. Eens of oneens?

Rich Dad Poor Dad

In dit boek lees je het verhaal van Robert T. Kiyosaki. Volgens hem zijn er twee opties in het leven: je leeft in volledige vrijheid, of je leeft als slaaf. Wat zou jouw keuze zijn? In dit boek beschrijft Kiyosaki op prikkelende wijze – hoe de meesten van ons, worden opgevoed door een arme vader (Poor Dad). De auteur neemt een pikante stelling in, hij vindt dat een arme vader, jou probeert te stimuleren om goed je best te doen op school, zodat je vervolgens kunt sturen, om maar te kunnen werken voor een baas, die jou eigenlijk te weinig betaalt. 

Dit klinkt niet als een al te fijn leven. Gelukkig is er een alternatief. Geleid worden door jouw rijke vader. Deze leert jou om slim om te gaan met geld. Laat geld voor jou werken, in plaats van andersom. Klinkt goed toch? 

In dit boek lees je meer over:

✔ De verschillende in gedachtenpatronen, overtuigingen en idealen – tussen rijke mensen en arme mensen

✔ Hoe rijke mensen hebben geleerd, dat zij geld voor hen moeten laten werken

✔ Waarom het werken voor geld onverstandig is 

✔ Waarom werken om te leren een betere keuze is

Een werkweek van 4 uur

Een 9 tot 5 baan lijkt steeds minder de norm te worden. Dit hebben wij grotendeels te danken aan alle technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen kunnen ook een grote impact hebben op jouw leven. 

Timothy Ferriss vertelt in dit boek hoe het hem gelukt is om zonder niet al te veel te doen – toch voldoende te verdienen om te kunnen leven. Zit zouden we allemaal wel willen natuurlijk..

Disclaimer: dit boek is op een vrij Amerikaanse wijze geschreven, net als vele andere Amerikaanse boeken in dit lijstje. Desondanks kan het jou tot nieuwe inzichten brengen die uiteindelijk tot actie leiden.

Het boek heeft mij in ieder geval om mijn misselijkmakende baan bij de Belastingdienst op te zeggen en mijn eigen geluk op te zoeken. En met succes!

Thinking Fast and Slow

Daniel Kahneman – Nobelprijswinnaar , laat jou aan de hand van een aantal mooie en amusante anekdoten zien – hoe ons verstand ons voortdurend in de maling neemt. Ons brein is voortdurend op zoek naar de makkelijkste manier. Het brein is namelijk ontzettend  gevoelig voor coherentie. Als het verhaal er samenhangend uitziet, of samenhangend klinkt – dan stopt ons brein met het controleren en wordt de werkelijkheid geaccepteerd zoals die aan ons wordt gepresenteerd. 

Voorbeeld? Die hebben we.

‘Hoeveel dieren van elk soort nam Mozes mee in de ark?’ Enig idee? 

De meeste mensen denken meteen dat het antwoord 2 is. Maar dat is fout. Want het was niet het ark van Mozes, maar van Noach. Dit principe heeft zelfs een naam gekregen. Namelijk: de Mozes-misleiding. 

Het boek gaat dwars tegen de huidige tijdsgeest in. Wij horen namelijk niet anders dan dat we moeten afgaan op ons gevoel, dat we moeten luisteren naar de zogeheten stem van binnen. Dat we ‘dichtbij onszelf’ moeten staan. Een verfrissende blik. En eentje die ook nodig is wat ons betreft. 

The Lean Start Up

Eric Ries vertelt je dat de meeste startups falen. Maar het valt zeker te voorkomen. De Sillicon Valley ondernemer heeft een business-strategie ontwikkeld waarbij met name, startende bedrijven heel erg gebaat zijn om het op te volgen. 

Door het lezen van het boek leer te begrijpen wat jouw klanten, écht willen. Het gaat over de visie van het bedrijf. Het is belangrijk om jouw visie te blijven testen, aanpassen en toespitsen voordat het te laat is. 

Het idee van de Lean Start Up – is wereldwijd omarmd door startende ondernemers – en bedrijven. Deze ondernemers en bedrijven ontwikkelen en lanceren op een nieuwe wijze producten, ideeën en aanpakken. Het boek stimuleert je heel erg om een juiste aanpak te hanteren voor het lanceren van processen of producten in het bedrijf – die jou verder zullen helpen. Het resultaat is doorgaans: minder tijd en geld verspillen. 

Het 80/20 principe

Het lijkt op het eerste gezicht misschien wat onwerkelijk, maar het 80/20 principe (ofwel, Pareto-principe), laat op basis van een aantal analyses zien – dat wij met behulp 20% van onze inzet, 80% van onze positieve resultaten in het leven behalen. Het boek legt uit hoe je met minimale inspanning, een mooi resultaat kun behalen. Door je te concentreren op het belangrijkste, kun je met behulp van minimale tijd, inspanning en middelen – toch een mooi resultaat halen. 

Het boek focus zich op meerdere aspecten, zoals:

✔ Waarom je exceptionele productiviteit moet toejuichen 

✔ Hoe je de snelste route kunt nemen tot een bepaald doel

✔ Hoe je selectief kunt zijn

✔ Waarom delegeren zo belangrijk is

✔ Doe rustig aan, werk minder

Getting Things Done

Getting Things Done van David Allen is een populaire boek voor ondernemers en mensen die persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel hebben. De allereerste versie van het boek dateert uit 2001. Sindsdien is er eind 2019 een geüpdatete versie uitgekomen. Het boek is heel praktisch ingericht – het helpt jou stap voor stap aan de slag te gaan met de Getting Things Done methode. 

De methode bestaat uit vijf stappen:

 1. Verzamelen
 2. Beslissen
 3. Organiseren
 4. Reflecteren
 5. Doen

Het is een uitgebreide methode, maar ook ingewikkeld voor sommingen. Zeker het proberen waard. 

The Miracle Morning

Ben jij een echte ochtendmens? Ik niet in ieder geval. Wil jij er wat aan veranderen? Dan zal dit boek jou een enorm eind op weg helpen. In The Miracle Morning van Hal Erod word je uitgedaagd, om routinematig te werk te gaan in de ochtend. Ik ben nu al een aantal jaren zelfstandig aan het werk, maar vind het nog altijd lastig om een vaste routine te verwerken in mijn leven. Zo vind ik het lastig om elke dag op een vast tijdstip op te staan. Herkenbaar als ondernemer zijnde? Hal Elrod heeft misschien wel de oplossing. Voor ons allebei.

Het idee van Hal gaat als volgt: wanneer je een uur eerder opstaat, heb je een uur de tijd om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je door de life S.A.V.E.R.S elke dag uit te voeren. Dit staat voor:

 • Silence
 • Affirmations
 • Visualisatie
 • Exercise
 • Reading
 • Scribing 

Good to Great

Jim Collins – bekend van het boek ‘Great by Choice’ uit het jaar 2010, kwam met nog een baanbrekend boek. Namelijk het boek Good to Great.

Dit boek is weliswaar minder recentelijk gepubliceerd dan de andere boeken in deze lijst, maar zeker niet minder relevant voor deze tijd. Het boek is daarom ook niet zonder reden meer dan een miljoen keer verkocht.


Ontdek in dit boek wat ervoor gezorgd heeft dat 11 bedrijven uit de Fortune-500  explosief zijn gaan groeien. 

Collins heeft het in dit boek over;

 • Leiderschap en hoe je tot een goede leider kunt ontwikkelen
 • Hoe je de juiste mensen werft en binnen het bedrijf houdt
 • Wat is een goede bedrijfsdiscipline en waarom?

Dit is een boek dat wat meer gericht is op ondernemers die al verder zijn in het ontwikkelen van hun bedrijf – maar het kan zeker een grote inspirator zijn voor startende en/of ambiërende ondernemers. 

Work Smart Play Smart

Dit boek is één van de meest recente boeken – die is uitgekomen. Het boek is namelijk verschenen op 18 mei 2021! Dit boek is dus lekker actueel en dat valt meteen ook op. De auteur Hidde de Vries, laat je even terugblikken op de afgelopen twee jaar. Zowel het jaar 2020 als 2021 waren allebei een rollercoaster. 

De coronacrisis heeft veel veranderd in ons leven en ook nog eens onze manier van werken volledig op zijn kop gezet. Het is een heftige tijd, maar het biedt ook kansen. De snelheid waarmee de maatschappij en samenleving verandert – biedt ons kansen. Het is ook een voorbode op de komende jaren. We zullen moeten leren omgaan en moeten leren leven in een steeds efficiëntere tijd. Daardoor krijgen we het steeds drukker. Wie mee wilt gaan met de volgende golf van evolutie, zal slimmer moeten werken. Niet harder. 

Doe je dit niet? Dan word je opgeslokt. De keuze is aan jou. 

Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen

De behoefte van klanten en consumenten veranderen voortdurend. Er ontstaan nieuwe concurrenten en andere verdienmodellen. Kijk bijvoorbeeld naar Spotify. Zij hebben de muziekindustrie volledig op zijn kop gezet de afgelopen jaren, met behulp van een concept dat volledig nieuw was. En zo geven Justin Jansen & Tom Mom nog vele andere voorbeelden.

Beide auteurs leiden jou in vijf stappen naar een gezond groeibedrijf. Naar een onderneming die slimmer en sterker wordt, toekomstgericht is en zichzelf steeds vernieuwt. Je krijgt een kijkje in de keuken van verschillende succesvolle bedrijven. Zoals CoolBlue, Jumbo, YoungCaptial en Takeaway. 

‘Dit boek nodigt je uit om nieuwe groeipaden te ontdekken voor je bedrijf. In een wereld die steeds verandert, is dat van het grootste belang.’

Colette Cloosterman-Van Eerd, Chief Customer Officer van Jumbo

‘Gezond groeien is de basis voor ieder succesvol bedrijf. Met de vijf stappen uit het boek kan je er zelf morgen mee aan de slag.’

Michiel Muller, oprichter Picnic

‘Gezond groeien is een must voor ieder bedrijf. Het boek maakt de essentie daarvan in vijf stappen heel helder en uitvoerbaar.’

Hugo de Koning, oprichter Youngcapital

 

Eén fan per dag

Wat hebben Apple, Google Arianna Grande en Justin Bieber gemeen?

Ze hebben allemaal fans die urenlang voor ze in de rij zullen staan. 

Het alleen maar hebben van klanten is verleden tijd. Je moet het hebben van fans. Maar hoe kom je aan fans? En hoe zorg je ervoor dat ze fan van je blijven?

Jos Burgers schudt je met dit boek even goed wakker. Hij laat zien wat er écht voor nodig is om een succesvol bedrijf of merk op te zetten.

Wanneer was de laatste keer dat jij een super fijne ervaring had met een bedrijf? Waardoor kwam dat? En hoe denk je nu over het bedrijf?

Kleine gebaren kunnen leiden tot grote veranderingen. Wees daarvan bewust. 

S.A.L.E. Snelheid Adaptiviteit Lerend Excellerend

Als je een retailer bent of er een wilt worden – dan is dit boek echt een must read.

Een winstgevende retailer worden is al een lastig verhaal, laat staan een winstgevende retailer blijven. Zeker in de snelheid waarin de markt zich iedere dag aan het ontwikkelen is. De consument verandert en de markt volgt.

Hoe kun je dit toch bijhouden en jouw hoofd boven water houden? Frank Quix biedt jou in ieder geval veel leesvoer en inspiratie om ervoor te zorgen jij wel winstgevend wordt en blijft. 

Met onder andere:

✔ Interviews met 30 retail koningen boordevol ervaring en expertise die je meteen kunt toepassen 

✔ Hoe jij jezelf kunt aanleren om voortdurend aan te passen 

✔ Praktische tips om zelf te excelleren en een voorbeeld te zijn voor jouw bedrijf en medewerkers

De rijkste man van Babylon

Het is 2021, maar de lessen uit Mesopotamië zijn vandaag de dag nog steeds relevant. Rijk worden betekent niet alleen veel geld verdienen. Het betekent ook anders omgaan met het geld dat je al hebt.

In dit boek van G.S. Clason worden 7 verhalen verteld van het oude Babylon. Na het leven van elk verhaal word jij letterlijk rijker door het vergaren van oude wijsheden. 

Rijk zijn is een perceptie. Natuurlijk helpen financiële middelen, maar uiteindelijk draait het om de kennis die jij hebt mogen vergaren. 

Inhoudsopgave:

 • De man die naar goud hunkerde
 • De rijkste man van Babylon
 • Zeven remedies tegen een krappe beurs
 • De godin van het succes
 • De vijf wetten van het goud
 • De geldschieter van Babylon
 • De muren van Babylon
 • De gelukkigste man van Babylon
 • Een historische schets van Babylon

Napoleon Hill's gouden regels

De auteur Napoleon Hill komt natuurlijk vaker voor in dit lijstje. En niet zonder reden. Dit boek gaat over de gouden lessen die Napoleon Hill heeft vergaard tijdens de periode 1919 en 1923, toen hij Think and Grow Rich schreef. 

Dit boek is weliswaar minder populair dan Think and Grow Rich, maar laat je niet foppen. Dit boek bevat zoveel waardevolle informatie en inzichten, dat het eigenlijk niet mag ontbreken op jouw lijstje. 

Succes komt niet vanzelf. Dat mag nu wel duidelijk zijn als je de beschrijvingen hebt gelezen van alle boeken. Dit boek helpt jou wel met het beste uit jouzelf te halen.

Kijk naar jezelf. Verbeter jezelf.

Herhaal dit en succes zal volgen.

Great by Choice

Jim Collins – bekend van het boek ‘Good to Great‘ uit het jaar 2010, kwam met nog een baanbrekend boek. Namelijk het boek Great by Choice. 

Succes is een keuze. En als je verantwoordelijk bent voor de succes van jouw organisatie – dan is het maken van de juiste keuze al helemaal van belang. Succes komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Daarvoor moet er consistent de juiste keuzes gemaakt worden. 

Great by Choice werpt een verfrissende blik op een aantal vastgeroeste ideeën en principes waar zelfs grote bedrijven gebruik van maakten.

Collins heeft het in dit boek over;

 • Het creëren van succes en dat dit een kwestie van keuzes maken is
 • Waarom sommige bedrijven zoveel harder zijn gegroeid in vergelijking met hun concurrenten
 • Wat voor inzichten negen jaar van caseonderzoek jouw bedrijf of onderneming kan brengen

Dit is een boek dat wat meer gericht is op ondernemers die al verder zijn in het ontwikkelen van hun bedrijf – maar het kan zeker een grote inspirator zijn voor startende en/of ambiërende ondernemers. 

Samenwerken?

Wij staan er altijd voor open.

Samenwerken?

Wij staan er altijd voor open.