De beste Affiliate Programma’s in 2021 – Top 10

Wil jij weten wat de beste affiliate programma's zijn in Nederland en België? Dit is onze affiliate programma top 10!

Affiliate Marketing is één van de beste manieren om tegenwoordig op een passieve manier – inkomen te genereren. Wil jij weten wat de beste affiliate programma’s van Nederland zijn? Lees dan mee.

We dromen er allemaal van, om zonder al te veel inspanning – geld te verdienen. Affiliate marketing is geen snelle manier om rijk te worden. Met de juiste inspanning en discipline, kan het echter voor je werken.

Wanneer je bijvoorbeeld een blog hebt met veel bezoekers per maand, kun je iedere maand inkomsten genereren door Affiliate links op jouw blog te plaatsen. Op deze manier help jij jouw bezoekers – met het aanraden van goede producten, diensten of cursussen – en verdien jij er ook nog eens wat aan. In de meeste gevallen, moet jij je aanmelden voor een affiliate programma, voordat affiliate links kunt krijgen. Wij zullen in deze blog de tien beste affiliate programma’s van Nederland en België toelichten. Hoe affiliate marketing te werk gaat, zie je in de afbeelding hieronder. 

PayPro

PayPro is wat ons betreft één van de beste affiliate programma’s, dan wel niet hét beste affiliate programma van Nederland. De producten op PayPro zijn met name digitale producten. Denk bijvoorbeeld aan E-Books, cursussen, trainingen en webinars. Een groot voordeel van PayPro, is dat zij werken met hoge commissies. Sommige commissies lopen zelfs op tot 55%.  Dat zul je niet heel snel vinden bij andere Affiliate Programma’s.

PayPro is verder een officiële Collecterende Payment Service Provider (CPSP). Zij hebben verschillende uitgebreide betalingsmogelijkheden voor webwinkel en websites. PayPro is daarnaast een heel betrouwbare partij en een fijne businesspartner. 

PayPro is zeer eenvoudig qua gebruikersgemak. Het platform voelt intuïtief aan en spreekt enorm voor zich. Voorheen moest je een fee betalen voordat je kon aanmelden als affiliatepartner. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer het geval.

Voordelen Nadelen
Content
Content

Daisycon

Naast PayPro, is Daisycon ook een hele bekend affiliate programma in Nederland en België.  Daisycon heeft een aanbod van meer dan 1000 campagnes in 2021 – in het programma. De mogelijkheden zijn enorm. Ze hebben namelijk campagnes in energie, crypto, telecom, games & esports en nog veel meer. Zowel fysieke producten als diensten. 

Wat Daisycon zo interessant maakt, is dat ze de alles-in-één-vergelijker aanbieden. Jij kunt hiermee profiteren van de bestel deals binnen het netwerk van Daisycon. De vergelijker is makkelijk te installeren, en kan zonder enige technische kennis, binnen vijf minuten worden geïmplementeerd. 

Bij Daisycon is het niet nodig om inschrijfgeld te betalen, net als bij PayPro. Wat wel goed is om te weten: Daisycon vraagt een vergoedingspercentage voor jouw commissie. Deze vergoeding bedraagt 8%. 

In tegenstelling tot PayPro – richt Daisycon zich voornamelijk op het aanbieden van affiliate programma’s. Dit is hun voornaamste verdienmodel. Zij hebben hun campagnes goed geregeld, helpen hun affiliate partners bij het inrichten van de campagnes en proberen zoveel mogelijk ondersteuning te bieden aan hun partners – zodat zij lekker kunnen coverteren. Wij zijn zeker fan van Daisycon.

Awin

Awin is een groot affiliate programma met meer dan 225.000 actieve publishers en 16.200 adverteerders. Dus je hebt keuze zat. Daarnaast hebben ze een aanbod van meer dan 15.000 merken – hebben ze een gebruikersvriendelijk platform en hebben ze vele campagnes met hoge commissies. 

Het platform van Awin is daarnaast heel gebruiksvriendelijk. Al moeten we wel zeggen, dat het voor de meeste van deze platforms geldt. Alwin staat er ook bekend om dat zij veel waarde hechten aan de relaties die zij opbouwen. Zowel de relatie met de publishers, als de adverteerders.

Tradetracker

Tradetracker is een bekende jongen binnen de wereld van affiliate marketing. Het aanmeldproces is relatief makkelijk en verloopt soepel. Daarnaast heeft Tradetracker een groot aanbod van meer dan 5000 campagnes momenteel. 

Het kan per adverteerder verschillen of je meteen wordt goedgekeurd of niet. Houd hier rekening mee. Zelfs wanneer je al aan het adverteren bent en commissies hebt verdiend – kan het even duren voordat je campagne helemaal is goedgekeurd. 

Qua klantenservice heeft Tradetracker het goed voor elkaar. De support is prima. De accountmanagers nemen soms contact met je op, om samen te bespreken hoe het gaat en of ze je nog kunnen helpen. Zeker een pluspunt. 

Plug&Pay

Als je bekend met het de wereld van de online marketing, dan ken je vast en zeker de IMU (Internet Marketing Unie). Dit bedrijf is een ware veteraan op het gebied van online marketing – affiliate marketing valt hier natuurlijk ook onder, dus konden zij niet uitblijven met hun eigen affiliateprogramma. Wat ons betreft verdient Plug&Pay een vermelding in de top 5 van dit lijstje. 

De software van de IMU, is wat ons betreft altijd spot-on en doet wat het belooft. Dus je kunt jouw bezoekers, lezers of klanten enorm op weg helpen – door ze Plug&Pay aan te raden. Je krijgt bij Plug&Pay 30% wedekerende commissie. Klinkt goed, toch?

Affiliate programma Bol.com

Waarschijnlijk ben je er mee bekend, maar Bol heeft dus ook een affiliate programma. Misschien is dit wel hét bekendste affiliate programma van Nederland en België. In onze blog over online geld verdienen als student – informeren we over de mogelijkheden om extra geld te verdienen, als verkooppartner van Bol. Dit is een mooie mogelijkheid om extra inkomsten te vergaren, maar een affiliate partner worden van Bol – is ook niet verkeerd. 

Je hebt te maken met een betrouwbare businesspartner, een gevestigde naam en ook een klantenservice die je altijd te woord zal staan. 

De commissies zitten vaak tussen de 3 en 9 %. In eerste instantie lijkt dit niet veel, maar je kunt ook commissie krijgen op het hele assortiment van Bol – wanneer de bezoeker via jouw affiliate link, andere producten besluit te kopen.

Tradedoubler​

Ook Tradedoubler is een bekende website op het gebied van affiliate marketing. Met meer dan 2000 adverteerders – hebben ook zij een breed aanbod. Tradedoubler is een internationaal bedrijf, met onder andere een kantoor in Rotterdam. 

Het bedrijf staat er vrij bekend om, dat zij een een relatief strenge selectieprocedure hebben. Een accountmanager zal contact met je opnemen, om te kijken of het bedrijf en jij een goede match zouden zijn. Wees hier dus op voorbereid. 

LinkPizza

LinkPizza is de nummer 8 van onze lijst. Het is een Nederlands bedrijf dat in Amsterdam zit en een groot platform biedt voor influencers, adverteerders en publishers. 

Momenteel hebben zij meer dan 1000 actieve campagnes en hebben zij een heel divers aanbod. Van fysieke producten zoals pizza’s, babyproducten sieraden – tot aan diensten en abonnementen. 

Je kunt filteren op het soort kanaal waarop je wilt adverteren. Wil jij liever jouw doelgroep bereiken via Instagram, Facebook of TikTok? Dan kun je daarop filteren. Hetzelfde geldt voor YouTube en jouw blog

Wehkamp

Wist je dat de Wehkamp ook een affiliate programma heeft? Wij waren daar lichtelijk verbaasd over in eerste instantie. Wanneer je wordt toegelaten tot het programma, heb je keuze uit een heel groot deel van het assortiment van Wehkamp. 

Alleen is het toegelaten worden aan het programma, voor sommigen een probleem. Wehkamp is vrij selectief en streng tijdens deze procedure en zullen jouw website controleren. 

De commissies zijn niet torenhoog, maar kunnen wel oplopen tot 12%.

Amazon PartnerNet

Behoeft Amazon nog introductie? Wij vermoeden van niet. Iedereen kent het grote bedrijf. Sinds 2020 zijn zij ook actief op de Nederlandse markt. Tot op heden met gemixt succes. Wie weet kun jij daarbij helpen? 

Net als Bol en Wehkamp hebben zij een groot assortiment. Met name fysieke producten die al vrij bekend zijn. Jij kunt als partner van Amazon, extra inkomsten genereren. Ze hebben wel een vergelijkbaar assortiment als Bol en Wehkamp – dus de commissies zijn vergelijkbaar. 

Samenwerken?

Wij staan er altijd voor open.

Samenwerken?

Wij staan er altijd voor open.